Presentació

CORAL  ESTEL  DE  LA  PARRÒQUIA  DEL PILAR

La Coral Estel va ser fundada el juliol de 1979 per un grup de persones de la parròquia del Pilar que, amb el suport dels rectors, ha esdevingut una activitat cultural important.

L’ideari de la coral ha estat sempre la dedicació a la música com a vehicle d’agermanament i desenvolupament cultural entre els pobles. 

La Coral en tot moment ha tingut les portes obertes a totes les persones interessades en la música coral, és membre de la FCEC, i com a tal ha participat en trobades del Maig Coral, trobades de l’Eixample, actes municipals, religiosos del bisbat i litúrgics de la comunitat del Pilar. Hem actuat a França, País Basc, Aragó, la Rioja i molt preferentment en les diverses comarques catalanes, compartint els nostres locals amb intercanvis amb d’altres corals.

El fundador i primer director de la Coral va ser l’Àngel Rifà, que la va dirigir els primers quinze anys. Després la van dirigir en Lluís Carné i la Carme Solé.

L’any 2001 va entrar com a director el mestre Miquel Saladrigues i des llavors organitzem unes trobades  anomenades “Tardor Coral” conjuntament amb altres corals convidades. Al llarg dels anys hem convidat en aquestes cantades a més de 35 agrupacions corals. 

El nostre arxiu inclou partitures de més de 400 obres de tots els temps, estils i països, sobretot cançons populars i tradicionals de casa nostra.

La coral assaja els dijous de cada setmana des 2/4 de 8 fins a les 9 de la tarda. A 3/4 de 7 es fan unes sessions de tècnica vocal i s'assaja per cordes fins que es comença l'assaig general .