activitats 2016-2017


6 d'octubre 2016 -Concert Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample
Participació amb 5 Corals més del barri en el Concert de Festa Major organitzat per l'associació de veïns i celebrat a la Capella del Roser.

12 d'octubre 2016 - Festa del Pilar

Missa major cantada en la festa de la patrona del Pilar  

22 d'octubre 2016 - XVI Concert Tardor Coral

Trobada de Corals, organitzada per nosaltres . Corals participants Cor de l'Ateneu Sant Roc de Badalona i Coral Sant Josep Oriol.


10 de desembre 2016 - Visita guiada a la Cripta i Colònia Güell 

Cantada a la plaça major de la colònia i assistència a la presentació d'un disc de nadales, amb concert inclòs, de la Coral GERIONA de Girona.
Dinar de germanor




Coral Geriona

15 de desembre 2016.Concert de Nadal a la Residència  municipal de Gent Gran Francesc Layret

 Com cada any la Coral Estel visita la residència per oferir el Concert de Nadal  per a tots els residents   

17 de desembre 2016 - Concert de Nadal 

 Conjuntament amb la Coral GEiEG de Girona vàrem celebrar a la Parròquia, el  nostre Concert de Nadal.

18 de desembre 2016 - Concert de Nadal a l'Escola Pia de  Sarrià 

 Amb la Coral Harmonia i la Coral Sons varen realitzar un Concert de Nadal.

24 de desembre 2016 -  Missa cantada de  la vigília de Nadal a la parròquia del Pilar 

26 de gener 2017- Concert a la Residencia Arrels

Amb motiu de l'estància d'un cantaire de la nostra Coral en aquesta Residencia de Gent Gran vàrem fer un Concert amb Nadales.


   

23 de març del 2017.- Celebració aniversaris

Formem part de la Coral perquè ens agrada cantar, però també de celebrar com toca i quan toca els aniversaris de les persones que en formem part. Per això aquest dijous passat, els cantaires que durant el primer trimestre de l'any varem fer anys  o bé va ser el Sant els vàrem felicitar amb els millors desitjos de felicitat i una bona manera de fer-ho va ser fent un bon berenar i celebrant-ho amb cava.
Som una gran família i com a tal ens comportem . FELICITATS A TOTS I A TOTES!!!!!!!!!

Els cantaires que han rebut l'homenatge

25 de març de 2017. Sortida de Primavera  a  VIC i TARADELL

Aprofitant l'arribada de la primavera, la Coral li ha volgut donar la benvinguda, fent una sortida lúdica-cultural a la ciutat de Vic i Taradell.

L'excursió  ha estat ben interessant.  A l'arribada,  després d'esmorzar, teniem temps lliure per visitar la ciutat, ens hem organitzat per grups , segons els interessos de cadascú, i un d'ells ha fet una ruta turística pel centre històric de la ciutat, visitant el Pont de Queralt, d'estil romànic construït el segle XI. La seva imatge juntament amb la Catedral, ha estat utilitzada més d'una vegada per identificar Vic,  Des del pont es contempla el barri de les adoberies on es veuen els obradors on es duia a terme l'acabat de les pells.   La ruta ha continuat  per l'Esglèsia dels Dolors que des del 1750 cada diumenge de Rams s'organitza la processó dels armats que transcorre pels carrers de la ciutat amb un silenci impressionant.   També l'esglèsia de la Pietat és ben interessant pel que va representar en la història de Vic. El Temple Romà i les Restes dels Castell dels Montcada El temple es va construir el segle I Era consagrat al culte de l'emperador. S'utilitza com a sala d'exposicions i actes culturals. Continuàrem fins la plaça coneguda com la  plaça  de l'estudiant , molt encantadora, i  amb una escultura de Joan Seguranyes en homenatge als estudiants.

I  vàrem gaudir de passejar pels carrers estrets de la ciutat que respiren un aire tranquil i acollidor que han fet de la visita un plaer pel grup visitant.

Un altre dels grups ha preferit anar a la plaça Major (Mercadal) i perdre's entre les moltes parades on es pot comprar, des de roba, sabates, verdures, pastissos i moltes coses més. Han  aprofitat per fer algunes compres. A més de passejar tranquil·lament pels diferents carrers de la vila i  de les places tan boniques que té la ciutat.

D'altres han visitat el Museu Episcopal i finalment tots junts hem vist la Catedral amb les pintures de Josep Maria Sert que la decoran i s'ha pogut visitar la Cripta, però no el claustre que està en obres. Sert està enterrat en aquest claustre així com el filòsof vigetà  Jaume Balmes,.

Acabada la visita a Vic, hem anat a  la població de Taradell on hem dinat. Malauradament la pluja no ens ha permès visitar aquesta bonica població, malgrat tot, em fet alguna passejada.
Acabada la sortida i a l'hora prevista hem tornat a Barcelona.



CONCERT DE SANT JORDI

El proppassat dia 20 d’abril vàrem celebrar el Concert que hem anomenat de SANT JORDI  per celebrar la diada, però també per donar la benvinguda a la Primavera.

Va tenir lloc a la capella del Magnificat de la Parròquia del Pilar amb la participació de la CORAL MUSICWOOD. Aquesta Coral va participar conjuntament  amb d’altres corals, entre elles la nostra, en la Festa Major del barri.


LA
 CORAL ESTEL va fer un repertori molt interessant  de música tradicional catalana, escandinava i mexicana,  una obra de Beethoven i un altra d'un autor dels nostres temps, Elvis Presley. El públic assistent va gaudir amb les cançons i ens va felicitar per la bona interpretació que la Coral va fer-ne. 

Igualment la CORAL MUSICWOOD que vàrem tenir el gust que ens acompanyés en aquest concert, va complaure el públic amb les seves cançons que anaven des d'autors actuals amb obres de Lluís LLach o Laxe'n Busto, i cançons tradicionals de diferents països.


Per acabar interpretant conjuntament, les dues corals,  Canticorum Iubulo i Jubilate Deo, omnis terra. Cànon  

Una excel·lent tarda de bona música que vàrem gaudir tant el públic assistent com els cantaires de les dues Corals. 


Coral Estel
Coral Musicwood

l


Les dues Corals interpretant el Cant comú


CONCERT A LA RESIDÈNCIA SACERDOTAL DE SANT JOSEP ORIOL

El  18 de maig passat la nostra Coral va visitar la Residència Sacerdotal de Sant Josep Oriol. per dedicar un concert a mossèn Pere Boixaderas, que havia estat  durant molts anys el rector de la Parròquia del Pilar, formant part, també  com a cantant de la nostra Coral. Val a dir, que ara farà uns tres anys també li vàrem fer un homenatge en motiu de la seva jubilació.

En el concert vàrem oferir obres d'autors tan importants, tant pel que fa a la música com a la lletra, com Lope de Vega, Ludwing van Beethoven, G.P. de Palestrina, J.S. Bach, G.F. Haendel, Elvis Presley, Francesc Vila i Salvador Espriu. En total es varen cantar onze petites obres que van agradar moltíssim tant a Mossèn Pere com a tots els Mossen que l'acompanyaren.  Varen agrair la nostra actuació i vàrem acabar amb una cançó compartida amb tots els assistents que va complaure a tothom.
Ens varen oferir la possibilitat de tornar a fer un Concert sempre que la Coral tingui disponibilitat.








 CONCERT HOMENATGE A UNA CANTAIRE AMB MOTIU DE LA SEVA JUBILACIÓ

El proppassat 6  de juliol vàrem oferir un concert homenatge a Rosa Segú i Gasó una de les cantaires contralts que durant anys i anys ha col·laborat amb el seu esforç, compromís i fidelitat a la bona marxa de la Coral. Ha estat una companya excel·lent i és una persona molt estimada per tots els membres de la Coral,  per tant  aquesta és i será sempre la seva Coral. Segur que ens anirem trobant en les futures actuacions.
Abans d’iniciar el concert vàrem acompanyar els cants de la missa. El programa del concert ha estat amb algunes de les cançons que la mateixa Rosa ens havia fet arribar les seves partitures.  El programa del concert ha estat molt valorat pel públic assistent.  Ha estat un passejada musical en el temps,  des de cançons com Amatemi, Ben Mio de Luca Marenzio, Viva Tute le Vezzose de Felici Giardini, A media Luz. Música de Edgardo Donato lletra de: Carlos César Lenzi i Arr: d’Oriol Hernández, No hi puc fer res, Elvis Presley, Moulin Rouge, Música de Georges Auríc i harmonitzat per Alain Langrée. Las mañanitas, popular Mexicana. Himme a l’amor d’E. Piaf-M.Monnot i Arr. d’Oriol Hernández.  No tardis Jack! De Stephen C. Foster i Jesus Rex admirabilis de G.P. de Palestrina. Per acabar amb el Canticorum Iubilo  que van fer seva els assistents i la varen cantar amb entusiame.

Aquest va ser l’últim concert del curs i com cada any vàrem acabar amb un sopar de germanor en el que ens desitjarem un molt bon estiu per tothom.